Recept – Fire Cide

Recept – Fire Cide

Het is bijna winter, en dus weer tijd voor een goede boost - want je weet zelf wel dat die bugs helemaal los gaan rond deze tijd.
Vorig jaar maakte ik een Fire Cider die mij en mijn gezin echt goed heeft geholpen om niet te ziekjes te worden. Laat ik het zo zeggen: ik ken mijn lichaam, en ik was het steeds voor… dus ja, ik kan zeker zeggen dat het heeft geholpen!

Vandaag deel ik mijn recept voor een simpele maar krachtige Fire Cider.
Je kunt ’m helemaal zelf tweaken, en ik geef je ook wat extra opties.
Dus: get cozy, en laten we beginnen!

Wat is Fire Cider?

Fire Cider is een tonic op basis van appelciderazijn (het liefst met de moeder).
Gemengd met kruiden, citrus en pepers boost het je immuunsysteem en ondersteunt het bij verkoudheid, keelpijn en griep.

Het is een heerlijke, verwarmende, heldere tonic die echt een plek in je keuken verdient deze herfst en winter.
En: het is super simpel om te maken - je kan eigenlijk niet fout gaan.

Dus heb je snel last van je ademhalingssysteem?
Heb je kinderen?
Of wil je je immuunsysteem gewoon wat extra support geven?


Check dan mijn Fire Cider recept.

Spirituele werking✨

Op spiritueel vlak is Fire Cider heel helend, beschermend en verwarmend.
En we all need that in de winter.

Het verbindt je met het vuurelement
en houdt je energie in beweging op momenten dat je dat nodig hebt.

Afhankelijk van de ingrediënten die je kiest, voeg je extra magick toe aan je tonic 
dus speel daar vooral mee en stem het af op jouw eigen energie.


 

Fire Cider Tonic Recept

Benodigdheden

– Rode ui
– Knoflook
– Zwarte peperkorrels
– Gember
– Kurkuma
– Rozemarijn
– Hibiscus
– Citroen en/of limoen
– Sinaasappel
– Chilipepers
– Appelciderazijn
– 1 liter glazen weckpot

Optioneel:
– Echinacea-wortel
– Kaneelstokje
– Mierikswortel
– Tijm
– Cayennepeper of andere hete peper

Bereidingswijze

Snijd je pepers, citroen, gember, kurkuma, rode ui en knoflook in grove stukken.
Plaats alles in je weckpot en schenk ‘m vol met appelciderazijn.
Zorg ervoor dat alles volledig ondergedompeld is om schimmel te voorkomen.

Voor mijn spiritualists: doe dit met intentie.
Spreek er liefde en kracht in, schud het even,
en zet het op een warme plek in het zicht zodat je ’m elke dag kunt schudden.

Maak een label met de datum van het maken en de datum vier weken later,
en plak dat op je pot zodat je niet vergeet wanneer ze done is!

Na vier weken zeef je het door een kaasdoek of fijne zeef 
en dan ben je klaar!

Hoe bewaar ik deze magickal tonic?

Je kunt Fire Cider een aantal maanden bewaren in een koele voorraadkast.
Maar als je er optimaal van wilt genieten,
zou ik ’m in de koelkast bewaren. 😉

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.